Címkék

2009 (2) impreza (2) ireland (3) írország (3) rally (7) sti (2) subaru (5) szeretet (2) tánc (2) video (4) videó (3) wrc (2) wrx (3) zene (5) Címkefelhő

tigrincs82.blog.hu

Rally és minden ami érdekel.Tőlem, Nektek!

IndaFotó képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rally Ireland 2009

2009.02.03. 23:33 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: rally 2009 írország ireland

 

 

Rally Ireland 2009

 
 
 Hát gyerekek! Túlestem a tűzkeresztségen. Voltam életem első Rally világbajnoki futamán. A körülmények mindent megtettek annak érdekében, hogy elmenjen a kedvem az egésztől, de nem lennék igazi rally rajongó, ha ez így történt volna. Ugye? Még itthon a nevezési listát böngészve, kissé illúzióromboló volt a Subaru hiánya, és a 43 (negyvenhárom) induló. Összesen… Egy jobb Fehérvár Rally-n háromszor ennyi indulóval találkozhat(t)unk.
 Írországban élek, és már jó ideje eldöntöttük, hogy márpedig ez a 300 km nem annyira nagy táv, hogy egy ilyen lehetőséget kihagyjunk. Szóval péntek este elindultunk, természetesen szakadó esőben Sligo-ba. Megérkezésünk után, jó turistaként magától érthetődő, hogy elsőként a nevezetességek felé vettük az irányt. Magyarul kerestünk egy Pub-ot, hogy az út fáradalmait pár pint sör mellett pihenjük ki.
 
 Pár órás alvás után felkerekedtünk, hogy megkeressük a szervizparkot. Az eső persze nem akart elállni. A terület bejáratánál lévő őrök kedvesek voltak, és jó tippet adtak, hogy hol parkoljunk. Így 5 perc sétára voltunk a főbejárattól. A belépő 15 euroba került, és érvényes volt mindhárom napra. A vártnál kisebb terület volt, és minden kordonnal volt lezárva. A biztonságiak segítőkészek voltak, de az eseményekről nem nagyon tudtak tájékoztatást adni. A várakozás órái alatt ír barátommal kipróbáltuk a rally szimulátort, ami felejthetetlen élmény volt. Marcus Grönholm-mal teljesítettünk egy szakaszt a finn rally-n. Számtalan árus standját végigjárva válogathattunk a különböző csapatok ereklyéi, és ruházatai között. Gyári szinten a Subaru, és a Ford képviseltette magát. Végül 11 óra környékén megjelent az előfutó autók egyike, egy Mitsubishi EVO Lancer.
 

Az összetéveszthetetlen hangok és illatok egyértelművé tették, hogy már nem sok van hátra a „nagyokig”. Addigra a szakadó eső ellenére szép számú rajongó gyűlt össze a kordonok mentén. Az első érkező Dani Sordo volt. A technikai ellenörző sátor melletti kordonnál ilyenkor már mozdulni sem lehetett. A kiszálló versenyzőket azonnal riporterek rohanták meg, így a fotózás nagyon nehézzé vált. Megérkezett Loeb, és szép lassan a többiek. Nagyon nagy élmény volt látni az élmenőket, részese lenni annak, amit eddig az ember az Eurosport esti összefoglalójában láthatott. Az esőnek persze semmi sem állta útját, és szakadatlanul esett. A fényképezőgépem lencséjét (egy átlagos kompakt géppel rendelkezem) többször kellett törölni. Volt amikor szabályosan folyt a víz a gépből mindenhonnan. De működik, és túlélte. A szerelők munkája látványos és összehangolt volt, már amennyit az egyre nagyobb tömeg miatt látni lehetett belőlük. Találkoztam magyar rajongókkal, sőt még önkéntesekkel is. A Suzuki magyar szerelői is nagyon jó fejek voltak, nem sok hiányzott, hogy Burkart kocsijával kiállhassunk a szervizből. Csak sajnos nem volt nálunk két üveg Borsodi… :-)
 
 
 Az eső miatt átázva, átfagyva ültem be a kocsiba délután, de úgy érzem, hogy minden perc megérte, amit ott töltöttünk. Nem kevés Subarus ereklyével gazdagodtam a hétvége során, ami kicsit feledteti a gyári csapat hiányát. Na de majd 2 év múlva!!!
 
 
 

Tigrincs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tigrincs82.blog.hu/api/trackback/id/tr79921465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása