Címkék

2009 (2) impreza (2) ireland (3) írország (3) rally (7) sti (2) subaru (5) szeretet (2) tánc (2) videó (3) video (4) wrc (2) wrx (3) zene (5) Címkefelhő

tigrincs82.blog.hu

Rally és minden ami érdekel.Tőlem, Nektek!

IndaFotó képek

Naptár

július 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Bejegyzések régről

2010.05.16. 08:12 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: blog rally

Jópár évvel ezelött kezdtem el elöször cikkeket fordítani Magyarország egyik legnagyobb rallys portáljára. Az elején nehezen indult, de nagyjából belejöttem. Ezt a blogot tavaly kezdtem, de lassan egy éve most frissítettem megint, persze az angol párját is. Itt van pár a régebbi cikkeim közül. Mindenki maga döntse el, hogy fejlödtem e valamennyit. Azért gondoltam leírni ezt, mert elég nehezen megy a visszarázódás. Bár mentségemre legyen szólva most magyarról fordítok angolra... Pár nap és befejezem, ígérem!

http://rallyheart.hu/20080104228/elmarad-az-idei-dakar-rally.html

http://tigrincs82.blog.hu/2009/02/03/ir_rally_beszamolo

http://tigrincs82.blog.hu/2009/02/05/a_rally_vb_idei_vesztesei_subaru_solberg_prodrive_es_mi_1

 

Vissza a jövöbe

2010.05.13. 08:00 | Tigrincs82 | 3 komment

Címkék: video film delorean auto

Ezt a fotót találtam neten szörfözés közben.

Azt hiszem, meglepödnék, ha meglátnám a külsö sávban gyerekkorom egyik kedvenc filmjének "hősét". Talán sokan emlékeznek a Vissza a jövőbe című film trilógiára, Michael J. Fox és a Delorean főszereplésével.

Az autó eredeti neve Delorean DMC-12. A céget John Z. Delorean alapította 1975-ben, majd 1981-ben indult a gyártás Észak-Írországban. Az autó Lotus alapokon nyugszik, és a karosszériája rozsdamentes acél. Az autót akkoriban mindössze 2 évig gyártották, de Hollywood halhatatlanná tette. Egyébként a gyár a mai napig müködik, és lehet új autókat rendelni 60ezer dolláros alapáron. Úgyhogy számomra ez továbbra is álom marad. Vannak fanatikusok, akik Amerikából vásároltak egy használt példányt. A történetét itt olvashatjátok: Delorean blog

Ha nem láttátok a filmet, mindenképp pótóljátok be! Addig is itt van egy kis ízelítő (katt a képre)

 

forrás: wikipedia, delorean.hu, delorean.com, port.hu, imgur 

Tigrincs

A "B csoport" legendái

2009.03.11. 20:00 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: video rally b csoport

Nalka videója a legendás B csoport versenyzőiről.

 

Elgondolkodtató kérdések

2009.03.06. 08:00 | Tigrincs82 | 1 komment

Címkék: gondolat vicces kérdés

- Miért van az, hogy a pizzafutár hamarabb megérkezik bárhova,mint a mentő?

- Miért van rokkantparkoló a korcsolyapálya előtt?

- Miért rendelnek emberek dupla sajtburgert, nagy krumplit és hozzá Light kólát?

- Miért nem tudják a nők csukott szájjal kifesteni a szempillájukat?

- Miért olyan hosszú a "rövidítés" szó?

- A Windows kikapcsolásához miért kell a Start gombot használni?

- A citromlé miért tartalmaz mesterséges aromákat, és a mosogatószert miért valódi citromlével készítik?

- Miért nincs egér ízű macskaeledel?

- Miért van kutyaeledel javított ízzel? Ki ellenőrzi?

- Eutanáziánál miért sterilizálják az injekciós tűt?

- Biztos hallottál már a repcsik törhetetlen fekete dobozáról. Miért nem készítik az egész repcsit olyan anyagból?

- Miért nyomja az ember erősebben a távirányító gombjait, mikor csak az elem kezd kimerülni?

- Miért kell kimosni a törülközőket? Elvileg tiszták vagyunk, amikor használjuk. Nem?

- Miért van sisak a kamikaze pilótákon?

- Vajon örülnek az analfabéták a betűtésztának a levesben?

- Amikor az ember felfedezte, hogy a tehenek tejet adnak, vajon mit kereshetett ott valójában??

- Ha a szótárban egy szó rosszul szerepel, honnan lehet azt tudni?

- Noé vajon miért nem csapta le azt a két hülye szúnyogot?

- A juhok miért nem futnak be az eső elől?

- Ha veszek egy új bumerángot, hogyan dobom el a régit?

- Éjjel-nappal nyitva tartó építmények ajtaján miért van zár?

- Miért szoktunk visszajönni a nyaralásból?

 

Boogie Woogie

2009.03.05. 22:00 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: zene videó tánc boogie woogie

Ahogy ez a pár táncol… Ezt is szívesen megtanulnám, mint a West Coast Swinget.

 

 

Tigrincs

 

Subaru Impreza WRX STi a fékpadon

2009.03.05. 08:30 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: subaru impreza sti wrx fekpad

„Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át..”

Hirtelen ezek a sorok jutottak eszembe ezt a videót nézve. Bár Petőfi idejében ilyen vadállatok biztos nem léteztek, és a láncot itt spanifer helyettesíti, ami szemmel láthatólag elég jó anyagból készült. Amit ez Subaru művel, tényleg nem semmi. Kéne…

 

 

Tigrincs

 

A Szerelem

2009.03.02. 22:00 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: love szerelem szeretet

Két ember találkozik, ez azt jelenti: két világ találkozik. Ez nem egyszerű dolog - nagyon is bonyolult, a legbonyolultabb.

Minden ember egy más világ: két bonyolult, rejtélyes világ, hosszú múlttal és végtelen jövővel. Kezdetben csak a két felszín találkozik, de ha a kapcsolat elmélyül, akkor egyre szorosabb és intenzívebb lesz. A folyamatban a két központ érintkezik. És ha összeforrnak - akkor az szerelem. Ha csak a felületek érintik egymást - az ismeretség. Ha ismersz valakit, az még nem szerelem.

 A szerelem nagyon ritka dolog...Találkozni valakivel lélekben, egész lényében...ehhez neked - és neki is - át kell menni egy teljes metamorfózison. Mert ha valakivel lélekben szeretnél találkozni, akkor belátást kell adnod a másiknak a te lényedbe. Ehhez fel kell adnod a sáncokat, amelyek mögött most bújkálsz és ki kell nyitnod minden ablakot és ajtót a másik előtt. Ez veszélyes. Beengedni valakit a lényed mélyébe...nagy rizikó, nem tudhatod, hogy a másik mit fog ott csinálni: ha minden titkod feltárul, ha minden rejtekhelyed ismert, teljesen sebezhetővé válsz:" mit fog velem csinálni, nem lehet előre tudni..."ez félelmetes. Ezért nem nyílik ki a szíved teljesen soha.

 Az első dolog amit jól meg kell értened: ne hidd, hogy az ismeretség az szeretet... és ne hidd, hogy a szeretkezés az szerelem - ott csak a felületek érintik egymást. Ha a központok nem találkoznak, hanem csak a két test, akkor az nem valódi találkozás - az közösülés és nem egyesülés. Csak úgy tudod beengedni a másikat a lelked mélyére, ha nem félsz tőle. Aki fél, nem engedheti a másikat mélyre. Nem engedhetsz a másiknak belátást a szívedbe - nem láthatja, hogy ki él benned. Egy bizonyos távolságig beengeded, de a kerítés mögé már nem, oda soha.

 A szerelem olyan virág, ami csak ritkán nyílik. Millió és millió ember él abban a tévhitben, hogy szerelmes valakibe. De csak azt hiszik: ez tévhit, nem szerelem. A szerelem ritka virág. Néha kinyílik, de csak akkor, ha nem félsz a másiktól. Különben nem! Érted?

A nemi közösülés... mindenkinek elérhető: közösülhetsz az ismerősöddel, a szomszéddal, egy idegennel - de ez nem szerelem. Hm?... a szerelem az, ha nem félsz, nem rejtegetsz semmit, lebontod a kerítést és kint állsz a szabad ég alatt, ott vársz a másikra, meghívod és megengeded, hogy belépjen a lelked legmélyére.

És emlékezz: ha beengeded a másikat, akkor ő is beenged téged, mert a bizalmadból a másik bizalmat nyer. Ha nem félsz, a partnered sem fél.

Mi a félelmed oka? Miért félsz annyira?

Nincs ellened senki! Még akkor sem, ha te úgy érzed - a másik nincs ellened... Nincs mitől félni. Ezt értsd meg jól! - különben nincs szerelem, nincs valódi érintkezés. Engedd a másikat a közeledbe, engedd magadhoz. Ne zárkózz el sehol - maradj nyitva, mindig nyitva, nincs kerítés, nincs lakat, nincs ajtó - mert csak így, és csak így lehetséges a szerelem.

 Ha a két központ találkozik, az szerelem. A szerelem egy alkímiai folyamat... mint amikor a hidrogén és az oxigén találkozik - valami új jön létre: a víz. A két központ találkozásakor létrejön egy új dolog, a szerelem. És ez olyan, mint a víz : sok-sok élet szomja kielégül. Egyszerre minden jó. Elégedett vagy. A szerelem látható, mert sugárzik belőled az elégedettség. Mintha minden a tiéd lenne. Már nem vágysz semmire - célban vagy és más célod nincs...Beteljesedett a sors, a bimbó kinyílt és ott a virág. A mély megelégedettség a szerelem látható jele.

 Ne félj, nézz szembe a gyávasággal, nyisd ki az ajtót. Engedd önmagadhoz a másik lényét, forrj vele össze...és ezen keresztül újjászületsz te is. Minőségileg más ember válik belőled.

A szeretet az ego oldószere és ez bármely irányból megtörténhet. Az alapvető kulcs: engedj szabad utat a másiknak, engedd be a szívedbe, a tudatodba, a lelked mélyébe.

És mégegy dologra emlékezz: ha valami nem tetszik, te mindig a másikat okolod: ha valami nem úgy történik, ahogy szeretnéd, akkor mindig a másik a felelős...

Ezzel megölöd a szerelem minden lehetőségét. Emlékezz: a felelős te vagy, a közönynek te vagy az oka. És dobd el azt ami a bajt okozta. Legyen a szerelem a lélek evolúciója.

A szerelemben, ha vitatkoztok a hibás mindig te vagy, mindig a másiknak van igaza. Ha valóban ott a szerelem, az ember ezt így érzi..."valami nincs rendben velem: az én hibám, hogy kapcsolatunk nem tökéletes...". És ezt mindkét partner egyformán így érzi! És akkor a szerelem egyre nagyobb, egyre erősebb és a központok kinyílnak, a gátak leomlanak.

De ha azt hiszed, hogy a másik a hibás, akkor elzárod magad és ezzel együtt a partneredet is. Mert akkor ő is azt fogja hinni, hogy Te vagy a hibás. A gondolat olyan, mint a ragályos betegség - még akkor is, ha nem mondtál semmit, csak gondoltad...és közben bájosan mosolyogtál: úgy viselkedtél, mintha minden rendben lenne, mintha a feleséged nagyszerű ember lenne, tökéletes....de a feleségedet nem csaptad be. Még akkor se, ha kiváló színész vagy...valami volt a szemedben, a mozdulataidban...hiába simogattad a kezét. Tudat alatt jelezted, hogy nincs igaza. És ha azt mondod, vagy azt érzed, hogy a másiknak nincs igaza, akkor a másik is azt gondolja és azt érzi, hogy neked nincs igazad.

A kapcsolat zátonyra futott. Mindketten elzárjátok magatokat. Te azt mondod ő a hibás és a másik azonnal védekezni kezd...és a kerítés ott van megint, be vagy zárva mögé.

Ne feledd: a szerelemben mindig te vagy a hibás. És ezzel a felismeréssel megnyílik egy új lehetőség...és a partnered ezt érzi. A partner érzése belőled ered. Ha közel vagytok egymáshoz lélekben, az érzés és a gondolat átugrik, mint a szikra és attól a másik lángra kap. Még akkor is, ha egy szót sem szóltok, csak csendben ültök...az összeköttetés ott van - a szerelem. A szerelem nyelve nem a beszéd, a szerelmes párnak a csend tökéletes érintkezés. Szavak nélkül is jól értik egymást.

Az élet célja az ego halála. Levetni lényedről mindazt ami hamis.

A szerelem a legkönnyebb út, mert természetes. A szerelem a természet vallása. Semmi sem lehet ennél természetesebb és ha számodra ez nehéz....akkor a többi út még nehezebb.

 

Tigrincs

Amire mi magyarok is büszkék lehetünk

2009.02.25. 09:00 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: érdekes magyar nyelv

Mit is mondanak a külföldiek a magyar nyelvről...?

 

Tessék kérem okulni, érdemes a végén a verset is elolvasni........

 

 - Jakob Grimm meseíró (XIX. század), aki egyben az első német tudományos nyelvtan megalkotója is volt, mondta :

"a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet".

 - N. Erbersberg bécsi tudós (XIX. század):

"Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság."

- George Bernard Shaw drámaíró (az amerikai CBC-nek adott interjújában sokkal bővebben kifejtve) mondta:

Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az ér­zelmek titkos rezdüléseit."

- Grover S. Krantz amerikai kutató:

"A magyar nyelv ősisége Magyarországon /.../ meglepő: úgy találom, hogy átmeneti kőkori nyelv.Megelőzte az újkőkor kezdetét /.../ az összes helyben maradó nyelv közül a magyar a legrégebbi."

- Ove Berglund svéd orvos és műfordító:

"Ma már, hogy van fogalmam a nyelv struktúrájáról, az a véleményem: a magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke." (Magyar Nemzet 2003. XII. 2. 5. o.)

- Teller Ede atomfizikus halála előtt pár évvel ezt mondta Pakson:

"...Új jeles felfedezésem, miszerint egy nyelv van, s az a magyar." (Mai Nap, Budapest, 1991. 9.)

 

Végül jöjjön a vers!

 

Gyimóthy Gábor : Nyelvlecke

(Firenze 1984. X. 12. )

 

Egyik olaszóra sodrán,

Ím a kérdés felmerült:

Hogy milyen nyelv ez a magyar,

Európába hogy került?

 

Elmeséltem, ahogy tudtam,

Mire képes a magyar.

Elmondtam, hogy sok, sok rag van,

S hogy némelyik mit takar,

 

És a szókincsben mi rejlik,

A rengeteg árnyalat,

Példaként vegyük csak itt:

Ember, állat hogy halad?

 

Elmondtam, hogy mikor járunk,

Mikor mondom, hogy megyek.

Részeg, hogy dülöngél nálunk,

S milyen, ha csak lépdelek.

 

Miért mondom, hogy botorkál

Gyalogol, vagy kódorog,

S a sétáló szerelmes pár,

Miért éppen andalog?

 

A vaddisznó, hogy ha rohan,

Nem üget, de csörtet - és

Bár alakra majdnem olyan

Miért más a törtetés?

 

Mondtam volna még azt is hát,

Aki fut, miért nem lohol?

Miért nem vág, ki mezőn átvág,

De tán vágtat valahol.

 

Aki tipeg, miért nem libeg,

S ez épp úgy nem lebegés, --

Minthogy nem csak sánta biceg,

S hebegés nem rebegés!

 

Mit tesz a ló, ha poroszkál,

Vagy pedig, ha vágtázik?

És a kuvasz, ha somfordál,

Avagy akár bóklászik.

 

Lábát szedi, aki kitér,

A riadt őz elszökell.

Nem ront be az, aki betér . . .

Más nyelven, hogy mondjam el?

 

Jó lett volna szemléltetni,

Botladozó, mint halad,

Avagy milyen őgyelegni?

Egy szó - egy kép - egy zamat!

 

Aki 'slattyog', miért nem 'lófrál'?

Száguldó hová szalad?

Ki vánszorog, miért nem kószál?

S aki kullog, hol marad?

 

Bandukoló miért nem baktat?

És ha motyog, mit kotyog,

Aki koslat, avagy kaptat,

Avagy császkál és totyog?

 

Nem csak árnyék, aki suhan,

S nem csak a jármű robog,

Nem csak az áradat rohan,

S nem csak a kocsi kocog.

 

Aki cselleng, nem csatangol,

Ki 'beslisszol' elinal,

Nem 'battyog' az, ki bitangol,

Ha mégis: a mese csal!

 

Hogy a kutya lopakodik,

Sompolyog, majd meglapul,

S ha ráförmedsz, elkotródik.

Hogy mondjam ezt olaszul?

 

Másik, erre settenkedik,

Sündörög, majd elterül.

Ráripakodsz, elódalog,

Hogy mondjam ezt németül?

 

Egy csavargó itt kóborol,

Lézeng, ődöng, csavarog,

Lődörög, majd elvándorol,

S többé már nem zavarog.

 

Ám egy másik itt tekereg,

-- Elárulja kósza nesz -

Itt kóvályog, itt ténfereg. . .

Franciául, hogy van ez?

 

S hogy a tömeg miért özönlik,

Mikor tódul, vagy vonul,

Vagy hömpölyög, s még sem ömlik,

Hogy mondjam ezt angolul?

 

Aki surran, miért nem oson,

Vagy miért nem lépeget?

Mindezt csak magyarul tudom,

S tán csak magyarul lehet. . .!

 

Tigrincs

 

Nosztalgia

2009.02.22. 22:34 | Tigrincs82 | 1 komment

Címkék: zene videó emlék nosztalgia érzés manfred mann

Mindig is szerettem a zenéket. Nagyon sok zenéhez tudok időpontot, személyt, eseményt kötni. Ezek inkább érzések, mint emlékek. A zenei ízlésemet nagyrészt édesapámnak köszönhetem, és ezek a zenék mind a mai napig elkísérnek. Queen (róluk később lesz még szó) , Beatles, Bee Gees, Bruce Springsteen. Persze ez a lista messze nem teljes. És persze irigy is vagyok, hogy 1986-ban szüleim ott lehettek a Queen budapesti koncertjén. No de ez más lapra tartozik.

Ez a zene a Manfred Mann's Earth Band Blinded by the light című száma. Hogy mit is jelent nekem? 80as évek közepe/vége, vajszínű Lada 2105 gépjármű, kv-77-37 rendszámmal, 1.3-as erőművel, mindössze 4 ganggal. A zenét egy még analóg keresős rádiósmagnó szolgáltatta (a márkára már nem emlékszem), és a hangminőségért a kalaptartóra csavarozott Videoton hangszórók voltak a felelősek. Biztos mindenki emlékszik, hogy néztek ki. Éjszaka, úton az egész család Székesfehérvárról Pécsre rokonlátogatóba. Akkor még a csattogós lepke és a plüssmaci is az utazó felszerelés része volt, de mégis ez az első igazán meghatározó zenei élményem. Szerintem fontos, hogy a szülők milyen zenét hallgatnak, és ha lesz gyermekem, a régi, igazi zenéket én is át fogom neki adni, mint ahogy édesapám is megszerettette velem őket.

 

 

Tigrincs

KT Tunstall

2009.02.22. 20:44 | Tigrincs82 | Szólj hozzá!

Címkék: zene videó skót élő kt tunstall

Kate „KT” Tunstall  egy skót énekesnő és dalszerző. A köztudatba a Black Horse and the Cherry Tree című számának előadásával tört be, mellyel a Later with Jools Holland című műsorban lépett föl. Több mint négymillió albumot adott el, és három BRIT Award-ot, illetve egy Grammy-jelölést zsebelt be.

Bár keresztneve Kate, KT-re változtatta. "A 'Kate' név egy testes leánykára emlékeztet, aki kenyeret süt a mezőn a férjének. Nincs ezzel problémám, de nem igazán így írok le egy rocksztárt.” Azért is KT-nek betűzi keresztnevét, hogy megkülönböztesse magát a hasonló nevű énekesnőktől.

Katie Victoria Tunstall 1975, Június 23.-án született Edinburghban. Édesanyja kínai ősöktől származik, édesapja viszont ír skót felmenőkkel rendelkezik. Katie adoptált gyermekként nőtt fel.

Húszas éveiben különféle zenekarokban játszott, de a zeneszerzésre összpontosított. Debütáló albumát, a Eye to the Telescope-ot 2004-ben adták ki. Akkor figyeltek fel rá az emberek, mikor a Later with Jools Holland című műsorban előadta a Black Horse and the Cherry Tree című számát.24 órája volt, hogy fölkészüljön, mert eredetileg Nas szerepelt volna - ám ő nem tudott elmenni.

 A műsorban való szereplése után újrakiadásra került az Eye to the Telescope, és fölzárkózott a slágerlistákon, végül harmadik lett (első kiadásakor csak a hetvenharmadik helyet érte el); jelölték a 2005-ös Mercury Music Prize-ra. Az albumot Nagy-Britanniában 2006. február 7-én adták ki.

Tunstall kiadott egy akusztikus albumot 2006 májusában KT Tunstall's Acoustic Extravaganza címmel, mely először csak postai megrendelés útján volt elérhető weblapjáról. Az albumot ismét kiadták világszerte 2006 októberében.

KT énekelt egy skót együttessel, a Travis-szel 2007-es albumukon, a The Boy With No Name-en, az Under The Moonlight című számban, melyet Susie Hug írt.

Tunstall harmadik albuma, a Drastic Fantastic 2007. szeptember 3-án jelent meg Skóciában, egy héttel később, szeptember 10-én az Egyesült Királyságban, és szeptember 18-án az Egyesült Államokban. Első hetében a lemez elérte az első helyet a skót slágerlistán, harmadik lett az Egyesült Királyságban, és kilencedik az USA-ban.

2003-ban kezdett járni Luke Bullennel, bandájának dobosával 2007 karácsonyának napján Bullen megkérte KT kezét az énekesnő szüleinek házában a skóciai St Andrewsban, és a pár 2008. szeptember 6-án házasodott össze a Flodigarry Country House Hotelben a skóciai Skye szigetén.

Ez az a száma, ami igazán híressé tette. Igazi örömzenélést láthatunk. Figyeljétek, ahogy felépíti a kíséretet saját magának.

 

Ez a Jackson 5 legendás száma, kicsit újra írva, de nagyon jó!

Tigrincs